Černá a bílá aneb barvy, které nikdy nezemřou…

Tak rozdílné, a přesto tak podobné… Řeč je o dvou základních barvách – černé a bílé. Nudné barvy, které patří do starých filmů, pomyslíte si. Jestli si to ale opravdu myslíte, pak jste na velkém omylu. Černá a bílá nikdy nevymřely a nevymřou, a nikdy s nimi nemůžete šlápnout vedle. Jsou to ty nejzákladnější barvy z široké palety barev, a zároveň ty nejoblíbenější mnohých z Vás. Skvěle se kombinují, ať už spolu nebo s jinými barvami. Černá je elegantní a sexy, bílá naopak velmi jemná a svěží a spolu pak tvoří naprosto neporazitelnou kombinaci.

V životních etapách se často střídají období barevná, kdy šatník tvoří především rozverné barevné oblečení s obdobími, kdy se rádi vracíme k černobílé klasice. Vedle černé i vedle bílé barvy navíc vypadá každá jiná veselá barvička ještě zářivěji, než sama o sobě. Bílá trička nejvíce odráží světlo a jsou tak nejvhodnější pro teplá období, černá trička naopak světlo pohlcují a jsou upřednostňována v chladnějších obdobích.

Černá a bílá symbolicky naznačují začátek a konec – narození a smrt, dobro a zlo, jin a yang. Proto spolu dohromady na nás působí tak přirozeným a harmonickým dojmem.

Kontrast černé a bílé barvy nás nikdy nepřestane bavit. Ať už hledáte tričko pro sebe nebo své blízké, s trikem v černé, bílé či černobílé barvě pokaždé sklidíte úspěch.